top of page
Q-Tegels: Betonlooktegels
BETONLOOK TEGELS

Volgens de UNI-normen is gres porcellanato een keramiek met een waterabsorptiecoëfficiënt van minder dan 0,5%. Dit product beschikt over indrukwekkende technische eigenschappen, die verkregen worden door een mengsel van klei en veldspaat bij zeer hoge temperaturen (circa 1250 °C) te bakken.

Duurzaamheid en bestandheid tegen stoten en belastingen zijn slechts enkele van de voordelen van een vloer van gres porcellanato. Met gres porcellanato kunnen ook de esthetische kenmerken van andere materialen worden gereproduceerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij tegels van gres porcellanato met cementeffect.

Talrijk zijn de nieuw ontwikkelde tegelcollecties van gres porcellanato met cementeffect die hun inspiratie vinden in het materiaal dat tekenend is voor deze stijl.

Betonlook tegels
HOUTLOOK TEGELS
Van het merk Refin

Waterdichtheid en vlekbestendigheid, slijt- en stootvastheid, breukbestendigheid: dit zijn de voornaamste voordelen van gres porcellanato met houteffect. Daarnaast is het materiaal brandvertragend en blijft het onveranderlijk, in elk klimaattype, ondanks het verstrijken van de tijd en het effect van weersinvloeden. Daarnaast is keramiek een inert materiaal dat wordt vervaardigd uit grondstoffen die gemakkelijk in de natuur gewonnen kunnen worden. Dit zorgt dus voor een geringe milieu-impact, wat gres met houteffect tot een perfect milieucompatibele keuze maakt.

 

Enkele lijnen worden gekarakteriseerd door het esthetische uiterlijk en de originele kleurpaletten waarop ze zijn geïnspireerd, zoals het wintereikenhout in de collectie Deck, kastanjehout in Giant en eikenhout in de lijn Trail; andere imiteren verschillende inlegsoorten of bijzondere houtformaten, van de Franse visgraat of de Hongaarse punt van Chevron tot en met de patroonvloeren van Mansion en Baita.

Q-Tegels: houtlook tegels
HOUTLOOK Tegels
Q-Tegels: Marmer- en steenlook
MARMER- EN STEENLOOK TEGELS

Steen en marmer zijn sterk en diffuus in opkomst als een nieuwe klassieke stijl, zij het in een gemoderniseerde versie: een taal die spreekt van harmonie, nuances, geraffineerde texturen, kostbare details.

Oppervlakken met een verfijnd uiterlijk waarvoor geavanceerde productiemogelijkheden nodig zijn, maar die wellicht niet kunnen rusten op een technologische benadering alleen – ook al is deze van het hoogste niveau en in staat om aderingen, contrasten en nuances doelmatig tot uitdrukking te brengen.

Marmerlook
TEGELS MET PORSELEIN METAALLOOK

Vloeren van gres met metaaleffect van Refin bieden diverse verschijningsvormen die herinneren aan de verschillende metaalsoorten waarop ze geïnspireerd zijn: van vergane, geoxideerde staalplaten tot en met geroeste metalen, aangetast door de tand des tijds en weersinvloeden, in platen van gres porcellanato met roesteffect.

Q-Tegels: Porselein metaallook
Metaallook
Q-Tegels: Porselein met harslook
PORSELEIN MET HARSLOOK

Sterk en duurzaam, en bovendien geschikt voor elke soort toepassing binnen- en buitenshuis, onderscheiden de tegels van gres porcellanato met harseffect zich door hun oppervlakken van vlakke of soms onregelmatige consistentie, gespateld of gewolkt, met afwisselend lichte en donkere tinten en glanzende en matte effecten, gelijk aan de uiterlijke bijzonderheden van hars.

Ze zijn bedoeld voor een hedendaags publiek dat minimalistische en creatieve oplossingen wenst, die visuele interesse en expressiviteit weten toe te voegen aan architectonische ruimten – zonder af te zien van de hardheid en het gebruiksgemak die alleen keramiek kan bieden.

Harslook
PORSELEIN MET TERRACOTTA LOOK

Perfect om traditionele vloeren te creëren in een rustieke context, maar ook voor projecten met een modern design, wordt gres met terracotta-effect tevens in de open lucht gebruikt, waar tegels de voorkeur krijgen omdat ze buitengewoon sterk, vorstbestendig en onveranderlijk zijn in elk klimaat. Maar ook voor vloeren binnenshuis is gres uiterst geschikt, dankzij de intrinsieke dichtheid ervan waardoor dit materiaal bestand is tegen elke soort vlekken en chemische stoffen – en bovendien heel gemakkelijk schoon te maken is, terwijl oppervlaktebehandelingen met was of waterdicht maken overbodig zijn.

Tegels van gres porcellanato met terracotta-effect zijn daarom de ideale keuze voor wie een gastvrije sfeer wil oproepen door middel van elegante materiaaloppervlakken in warme kleurstellingen met een tijdloze charme.  Of het nu opgenomen wordt in een rustieke of traditionele context, of gebruikt om moderne woonvertrekken en innovatieve commerciële of ontvangstruimten te bekleden, met gres porcellanato met terracotta-effect kunnen verleden en heden met elkaar worden verbonden in eigentijdse projecten met een retro-look.

Q-Tegels: Porselein met terracotta look
Terracotta look
Q-Tegels: Porselein met glaslook
PORSELEIN MET GLASLOOK

Vetri van Ceramiche Refin is de tegelcollectie van gres porcellanato met glaseffect die in één product, dat uniek is in zijn soort, de technische prestaties van gres verenigt met het emotionerende vermogen van glas. De niet te evenaren weerstand, veiligheid, praktisch gemak en transversale gebruiksmogelijkheden van gres worden ten volle benut in een keramiekcollectie die het unieke en tweevoudige karakter van glas tot uitdrukking brengt, mat en doorzichtig, robuust en breekbaar.

Dankzij hun glimmende weerkaatsingen, grafische diepte en de paletten van delicate, natuurlijke kleuren, stralen de oppervlakken van gres porcellanato met glaseffect van Refin de verrassende glans uit van de materie waarop ze geïnspireerd zijn. Zodoende krijgt elke omgeving een helderheid en verfijnde elegantie die bijdragen aan de valorisatie van het design van hedendaagse woon- en commerciële omgevingen.

Glaslook
Q-Tegels Toonzaal

BEZOEK ONZE RUIME TOONZAAL IN EINDHOVEN OM ONZE COLLECTIES AAN BINNENTEGELS VAN DICHTBIJ TE BEKIJKEN!

bottom of page